Cześć!
Już jakiś czas temu prześledziłem całą konwersację w tym wątku i, prawdę rzekłszy nie znalazłem nic dla siebie, choć Wasze uwagi były bardzo cenne!
Wydaje mi się, że w pełni oryginalna szyba najlepiej by się spisywała, ale mnie ona się nie podoba (dziwnie wygięta z profilu). Najlepszą alternatywę znalazłem w brytyjskiej firmie Powerbronze (You are not allowed to view links.
Register or
Login). Podziwiałem także tą szybę w realu i jest świetnie dopasowana do wyglądu motocykla. Tylko ta cena... Inne firmy akcesoryjne, moim zdaniem, nie popisały się i ich szyby do naszego Tigera są brzydkie.
W związku z tym postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce i sam zaprojektowałem kształt deflektora do 800XC. Po procesie projektowania dogadałem się z chłopakami z firmy motoADV z Zabrza (You are not allowed to view links.
Register or
Login), którzy z chęcią wykonali dla mnie szybę. Możecie ją podejrzeć na załączonych zdjęciach. Na wiosnę wykonam lepsze ujęcia! Deflektor ma możliwość zmiany kąta pochylenia. Szybka ma powłokę antyrysującą.
Nie udało mi się przed zimą dokładnie jej przetestować. Na teraz mogę powiedzieć, że chroni przed wiatrem bardzo skutecznie, drgania mieszczą się na akceptowalnym poziomie a motor wygląda bardziej "wyczynowo". Powyżej 140 km/h deflektor przestaje relaksować. Cała przyjemność kosztowała 140 zł i 2 tygodnie czekania!
W razie Waszego zainteresowania służę pomocą. Firma też chętnie wykona kolejne deflektory.
Pozdrawiam!